Skip to main content

Jeg håber, at Kolding vågner op

Klaus Kjær. Direktør/Manager

Jeg håber meget, at vi vågner op i Kolding og får gjort brug af de mange gode ideer der løbende er blevet præsenteret, men desværre ikke er kommet længere og er strandet i skuffen. Der har været mange gode planer og præsentationer gennem årene, men der har manglet enighed fra de ledende instanser og en klar langsigtet strategi for Koldings udvikling som attraktiv by med en levende bymidte. 

Mit navn er Klaus Kjær og jeg runder snart de 60 år hvoraf de 59 år har været som borger i Kolding.  Efter endt uddannelse udenfor Kolding kom jeg tilbage i 1993 for at overtage familieforetagende, der var en optikerbutik. Vi endte ud at have to lige store butikker, en i storcenteret og en midtbyen, men jeg har personligt altid brændt for, at midtbyen skulle være det sted, der tegnede det hyggelige og aktive byliv i Kolding, og som gav borgerne en god oplevelse der var mindeværdig.

Gennem årene har jeg oplevet en masse forsøg på at forbedre vores indre by, men det er desværre blevet til for mange hovsaløsninger, der har løst en kortsigtet planlægning. Det store billede i at få Kolding midtby til at være den mest attraktive bymidte i trekantsområdet, er desværre ikke lykkedes.

Jeg vil da elske at kunne tale godt om Kolding, og ja, vi har da nogle få steder og oplevelser at prale af, men i det store billede mangler Kolding en langsigtet plan, hvor byen hænger meget mere sammen og hvor alle borgerne har mulighed for at opleve en levende og smuk midtby.

Da vi er en by ved vandet, vil det helt naturlige være, at inddrage boligformer, der ligger tæt på det våde element og evt, med tilgang til det. Her har vi som by ikke haft nok fokus og desværre tilgodeset erhverv i stedet for at finde gode løsninger på at få borgerne til at bosætte sig tættere på midtbyen i samhørighed med erhverv.

Mange af os Koldingensere har nok været på besøg i de omkringliggende byer og fulgt med i, hvad de har skabt gennem de sidste 10 -15 år. Uden at gøre brug af ”græsset er grønnere hos naboen ” må jeg ofte høre, fra stort set alle i min omgangskreds, at de er lidt misundelige på de byer, hvor det er lykkedes at integrere moderne boligformer i midtbyen, nær vandet og for alle samfundslag.

Det kræver i min optik, at byens ”ledelse” tør se mere end kun få år frem og tør give plads til både boliger og nyudvikling af områder, der i en nyere tid har haft stor betydning for ”urban life” nær vandet i andre byer rundt om i Danmark og verden.

Jeg håber meget at vi vågner op i Kolding og får gjort brug af de mange gode ideer, der løbende er blevet præsenteret, men desværre ikke er kommet længere og er strandet i skuffen. Der har været mange gode planer og præsentationer gennem årene, men der har manglet en enighed fra de ledende instanser og en klar langsigtet strategi for Koldings udvikling som attraktiv by med en levende bymidte.

___

Klaus Kjær