Skip to main content
CAMPUS KVARTERET

Det grønne og levende campusområdet

Kolding har et stort campus område i hjertet af Kolding. og de fleste uddannelser samlet i ét område. Området kendetegnes ved markante og visionære byggerier og det ligger tæt ved hinanden, tæt på banen og langs med åen. Men det er i dag præget af meget trafik, store vindblæste områder og parkeringspladser. 

Det har potentiale. Visionen er et grønt levende campuskvarter med en grøn bypark for både studerende og byens borgere. 

Et levende campusområde er nemlig meget mere end blot en samling af bygninger. Når studiemiljøer integreres med grønne områder, mindre trafik og gode fællesarealer, opstår der et rum, hvor både studerende og lokale borgere trives. Eksempler fra hele verden viser, at grønne, bilfrie og inspirerende campusområder ikke kun gavner studerende, men også styrker byen omkring dem.

  • UDDANNELSER:
    50
  • STUDERENDE:
    4540
  • INTERNATIONALE
    1069
  • AREAL
    49.352
  • PARKERING
    XXX

Gode overgange

Buen lukkes og gøres til grøn overgang med gode forbindelser til bane og bymidtby

Fælles INNO HUB

Fælles campus innovationshub og welcome center

CAMPUS PARK

Grøn park

P-TÅRN

Parkeringshus kombi med cafe, sport, klatre, event…

UDFORDRINGER

Her kommer en serie tekster og billeder, der beskriver udfordringerne / muligehderne ajæsl dfjasdk fjlasjdf lasj lfasjlfjaslkfdjlasjf ksdjf ljadfklf jlasdk fkjasdlkf jasdld fasjdf lsdajf lkasdj f kdafj ælsdaj fklasdj kjsdafj asdlkf klsjdf lasj d jadsffjlasdkj fkljasdl jsfald 

    Visionen

    FRA GRÅT TIL GRØNT

    Grønne områder gør campus mere attraktivt og er vigtige i byen

    Grønne områder har en dokumenteret positiv effekt på både trivsel og produktivitet. Grønne områder til at skabe fællesskab, da de fungerer som naturlige mødesteder, hvor grupper kan studere, netværke eller bare nyde en pause fra studiet.

    For byen betyder grønne campusområder en attraktiv og indbydende bydel. De skaber værdi for både lokale borgere og turister, der kan bruge områderne til rekreation. Desuden er grønne campusområder ofte mere bæredygtige, fordi de reducerer CO2-udledning ved at erstatte asfalt med planter og træer.

    Her har vi samlet en række eksempler fra andre byer

    AARHUS UNIVERSITET

    Aarhus Universitet er omgivet af store grønne arealer, inklusive Universitetsparken, som er blevet et vartegn for byen og identitet for Campus.

    Parken tilbyder både studerende og lokale et sted til fordybelse, sport og sociale aktiviteter. Her finder man græsarealer, søer og stier, der bruges til alt fra faglige diskussioner til picnics.

    Amsterdam Science Park

    Amsterdam Science Park har investeret i grønne områder med fokus på biodiversitet. Her er små parker og vandløb integreret mellem bygningerne, hvilket skaber en dynamisk atmosfære.

    Studerende har adgang til både arbejdsområder og afslappende grønne oaser, der opfordrer til kreativ tænkning.

    Melbourne Universitet:

    University of Melbourne er omgivet af store, rekreative grønne områder, der giver studerende og borgere mulighed for at nyde naturen midt i byen. Parker som Royal Park, Carlton Gardens og de små grønne pladser på campus, såsom South Lawn og System Garden, skaber en rolig og inspirerende atmosfære.

    Disse grønne områder bidrager til et bedre studiemiljø og fremmer både afslapning og bæredygtighed.

    Malmö Universitet:

    Malmö har arbejdet målrettet på at reducere biltrafik omkring deres universitet og prioritere cyklister og gående. Der er etableret grønne pladser og rekreative områder, hvor både studerende og borgere kan nyde en bilfri atmosfære.

    Dette har gjort området både mere roligt og mere miljøvenligt. 

    Du kan se mere om deres områder her: 

    University of British Columbia

    UBC har udviklet et campusområde, der er kendt som en af de mest bæredygtige i verden. Biltrafik er begrænset, og grønne områder fylder mere end halvvejs på campus.

    Her finder man fælles haver, grønne tage og store parkområder, der bruges af både studerende og lokale borgere.

    Oxford, England:

    Oxford Universitet er omgivet af smukke haver og grønne områder, som gør campus til en turistattraktion i sig selv.

    Flere af de nyeste tiltag inkluderer mindre trafik og flere cykelstier, hvilket har skabt et mere sammenhængende og roligt bymiljø.

    DTU i Lyngby:

    Danmarks Tekniske Universitet har skabt grønne læringsmiljøer, hvor campus fungerer som både arbejds- og afslapningsområde. DTU arbejder med biodiversitet og bæredygtighed på vores store grønne områder – det gælder bl. a. den 17 hektar store randskov rundt om DTU Lyngby Campus, de vilde græsarealer på DTU Ballerup Campus og ved området Veddelev på DTU Risø Campus, hvor der er etableret vandhuller.

    De store parkområder bruges til alt fra eksperimenter og testområder for bæredygtige teknologier til picnicområder for studerende.

    Læs mere om det her >

    FRA TRAFIKLARM TIL ROLIG OMRÅDE

    Fra parkeringspark til p-tårn og campuspark

    I dag er området præget af p-pladser, kolde forblæste områder og masser af trafik gennem området. På alle de skitser og tegninger der er lavet for området og de forskellige uddannelser, så er grønne områder med muligheder for fælles aktiviteter en del af visionerne. 

    Det gør vi noget ved i denne visionsplan. Der er allerede nu i lokalplanen mulighed for p-hus. Men det skal være et p-tårn, der matcher de øvrige bygningers karakter og med multi-funktioner, så det er meget mere end parkering. Det kan være sports/klatrefaciliteter på toppen eller på ydersiden. det kan være kultur/venues – så det kan bruges på alle tider af døgnet, cafe/workspaces i stueplan – så det åbner op til parken … mulighederne er mange. 

    KULHUSET

    Kulhuset er en unik blanding af ny infrastruktur og rekreativ byhave, der skaber en platform for fællesskaber i byen til sport, kultur, leg og rekreation. Projektet forvandler det engang bakkede landskab af kul til et grønt bakket byrum, der peger frem mod en klimavenlig fremtid og understøtter områdets transformation fra industriområde til et levende, socialt og bæredygtigt byområde. Med sin unikke placering, hvor by møder havn, bliver Kulhuset en ny, unik destination i Aarhus, der udover muligheden for publikumsorienterede funktioner rummer op til 700 parkeringspladser fordelt på husets knap 20.000 m2.

    se mere >

    Lüders P-hus

    Lüders P-hus i Nordhavn er mere end blot en parkeringsfacilitet – det er en kombination af funktionel infrastruktur og et levende byrum. Parkeringshuset er udformet med en innovativ tilgang, hvor taget er omdannet til en offentlig aktivitetspark med idrætsfaciliteter og udsigt over havnen.

    På toppen af P-huset Lüders finder man en 2.400 m² stor motionsplads med løbebane, træningsredskaber og opholdsområder, som inviterer både lokale og besøgende til at kombinere parkering med fysisk aktivitet. Denne unikke integration af sport og infrastruktur understøtter Nordhavns vision om at skabe en bæredygtig og aktiv bydel, hvor mobilitet og livskvalitet går hånd i hånd.

    Lüders P-hus er et eksempel på, hvordan moderne parkeringsløsninger kan tænkes innovativt og tilføre merværdi til byen, samtidig med at de opfylder praktiske behov for parkering i et travlt område.

    STÆRKE FORBINDELSER

    Tæt ved byen, boliger, banen og business.

    Det er ret unikt for Kolding, at vi har så mange uddannelsesinstutioner samlet ét sted og samlet i midten af Kolding. Det skal gøres endnu tydeligere med markante overgange over åen, banen og veje – så campus bliver fysisk forbundet bedre til byen – de fysiske forbindelser. 

    Kolding er også kendt for et stærkt samarbejde med erhvervslivet – og erhvervslivet råber på arbejdskraft. Vi skal derfor også styrke disse forbindelser med et  fælles innovationscenter i hjertet af campus hvor fx fælles makerspaces, værksteder, mødesteder, 3D-print center, start-up-hub, hard-skills-station møder investorer, og virksomheder. 

    Tæt på verden. Med en stor andel af internationale studerende, så har vi potentiale til at de bliver og bliver værdifuld arbejdskraft. Det kræver en god velkomst og styrket fokus på at de får netværk, studiejobs og lyst til at blive i Kolding i fremtiden. Et welcome center i Kolding sikrer at vi bliver verdensmestre til dette.