Det er gennemarbejdet forslag
PETER SCHMIDT, arkitekt og borger

Håber dette oplæg til Masterplan kan sætte gang i en virkelig tiltrængt debat og efterfølgende fysisk forbedring af byen.
Det er velgørende at se et virkelig gennemarbejdet oplæg til en samlet plan for Kolding by, som både omfatter middelalder byen, Riberdyb/Holmsmide, Design City og havneområdet.
Siden jernbanens etablering i det 19. årh., har den gamle bykerne været plaget af en dårlig sammenhæng mellem de to adskilte dele. Derfor er det vigtigt, at der i en fremtidig byudvikling sker så mange gennembrydninger, som muligt og på en måde, så folk føler sig trygge ved at anvende disse passager.
Tilsvarende er åen i øjeblikket med til at forstærke opdeling af byen. Forslaget her angriber på fornem vis dette dilemma med de mange viste passager/broer.
Sammenhængen mellem fremtidig bebyggelse ved inderhavnen og de øvrige byområder er ligeledes tænkt ind.
Trafikalt er det lidt af et scoop, at man flytter al den gennemgående trafik væk fra Østerbrogade og den inderste del af Jens Holmsvej og lægger den ud i en ny omfartsvej, placeret på en dæmning på tværs af hele havneområdet, som så samtidig løser problemet med klimasikring af byen!
Den foreslåede bebyggelse på inderhavne området lægger op til en virkelig spændende kanalby, med associationer til Teglholmen i Kbh. m.fl.
Med baggrund i at Kolding halter noget bag efter med gode alsidige kulturelle tilbud til sine borgere, ville man måske med fordel kunne indtænke placering af et koncerthus, f.eks. i området ved den gamle brandstation. Derved ville der kunne ske en tiltrængt styrkelse af særligt det klassiske musikliv i byen, hvor man i dag er henvist til Sønderborg, Esbjerg eller Århus, hvis man vil have gode koncertoplevelser.
Håber dette oplæg til Masterplan kan sætte gang i en virkelig tiltrængt debat og efterfølgende fysisk forbedring af byen.
—
Peter Schmidt